👨‍🏫

Pika-aloitusopas opettajille

⏱️
Lukuaika n. 15 minuuttia.

Sisältö

Esittely

Tervetuloa käyttämään Moomin Language School -kielenoppimispalvelua lapsille! Tämän sivun avulla pääset alkuun.

Moomin Language School sisältää kaksi osaa: oppimissovelluksen ja leikkituokiot. Oppilaasi viettävät joka päivä pienen kielenoppimistuokion sovelluksen parissa. Leikkituokiot ovat valmiita tuntikokonaisuuksia, joihin löytyy materiaalit ja ohjeet verkkopalvelustamme. Verkkopalvelussa pääset myös hallinnoimaan oppilasryhmiäsi ja näkemään raportit sovelluksen käytöstä. Voit myös halutessasi jakaa raportteja lasten vanhemmille.

image

📽️
Oletko jo nähnyt esittelyvideomme? Se kertoo kahdessa minuutissa mikä Moomin Language School oikein on. Löydät sen YouTube-kanavaltamme täältä.
🌐
Lisätietoa Moomin Language Schoolista löytyy myös nettisivuiltamme.

Käyttäjätunnukset

Me luomme sinulle käyttäjätunnukset kun olet ilmoittautunut kokeilujaksolle. Saat sähköpostitse käyttäjänimesi ja linkin salasanan luomiseen.

👉
Jos et löydä sähköpostia, tarkista myös roskapostikansio.

Salasanan luominen

1. Avaa sähköposti, jonka otsikko on “Welcome to Moomin Language School”. Sieltä löydät linkin salasanan luomiseen.
  2. Linkki vie sinut sivulle, jossa sinun pitää ensin hyväksyä palvelun käyttöehdot ja yksityisyyskäytännöt.
  3. Käyttäjänimesi löytyy sähköpostista.
  4. Kirjoita valitsemasi salasana kahdesti kenttään ja klikkaa “set password”-nappia.
Salasanan luominen
Salasanan luominen

Oppilaiden tilien luominen

Ennen kuin voit aloittaa sovelluksen käytön, sinulla pitää olla oppilaita. Oppilaiden tilien luomista varten tulee kirjautua verkkopalveluumme.

1. Mene sivulle https://tools.moominls.com
  2. Kirjaudu sisään käyttäjänimelläsi ja salasanalla, jonka loit aikaisemmin.
Verkkopalvelun sisäänkirjautumissivu
Verkkopalvelun sisäänkirjautumissivu

Ryhmien luominen

1. Kun olet kirjautunut sisään, valitse välilehti ORGANIZATION valikosta sivun yläosasta.
  2. Näet kaikki nykyiset ryhmäsi vasemmalla otsikon Groups alla.
  3. Kun haluat luoda uuden ryhmän, valitse Create group, kirjoita kenttään uuden ryhmän nimi, ja paina Enter.
Uuden ryhmän luominen
Uuden ryhmän luominen

Valitse ryhmän aloitustaso

Moomin Language Schoolissa on neljä aloitustasoa, jotta oppilaat joilla on jo kielitaitoa voivat aloittaa heille sopivalta vaikeusasteelta. Oletusaloitustaso on 1, jolloin oppilas ei osaa laisinkaan vierasta kieltä.

1. Jos haluat vaihtaa yhden ryhmän aloitustason, valitse ryhmä listasta.
  2. Aloitustasot löytyvät Advanced actions-pudotusvalikosta.
  3. Jos klikkaat kysymysmerkkiä, pääset lukemaan tasokuvaukset, jotka auttavat valitsemaan ryhmällesi sopivan tason.
  4. Valitse taso liukusäätimellä.
👉
Aloitustaso on ryhmäkohtainen. Jos yhdessä ryhmässä on eri tasolle sopivia oppilaita, siirrä heidät eri ryhmiin, jotta yhden ryhmän kaikki oppilaat voivat aloittaa samalta tasolta.
Aloitustason vaihtaminen
Aloitustason vaihtaminen

Oppilaiden lisääminen ryhmiin

1. Valitse ensin ORGANIZATION -välilehti sivun yläosasta ja sitten Groups vasemmasta laidasta.
  2. Valitse sitten ryhmä, johon haluat lisätä oppilaita. Valitse Students nähdäksesi kaikki ryhmän oppilaat.
  3. Lisää yksi uusi oppilas ryhmään klikkaamalla +-merkkiä tai useita oppilaita kerralla klikkaamalla +-merkkipinoa.
  4. 👉
    Jos lisäät useita oppilaita kerralla, heidän automaattisesti luodusta nimestään tulee heidän käyttäjänimensä. Voit myöhemmin vaihtaa oppilaiden oikeat nimet tilalle klikkaamalla kynäikonia oppilaan profiilikuvassa.
Oppilaiden lisääminen ryhmiin
Oppilaiden lisääminen ryhmiin

Opettajien lisääminen ryhmiin

1. Opettajien tilit luodaan Moomin Language Schoolin tiimin toimesta ja ne löytyvät No Group -otsikon alta ryhmälistasta.
  2. Opettajan voi lisätä ryhmään raahamalla opettajan kuvake haluttuun ryhmään.
Opettajien lisääminen ryhmiin
Opettajien lisääminen ryhmiin

Sovelluksen asentaminen

Sovelluksen asennusohjeet riippuvat käytössä olevasta laitteesta. Valitse alta oikeat ohjeet.

Google Play

On kolme tapaa asentaa sovellus:

• Avaa laitteella Google Play ja kirjoita hakukenttään "Moomin Language School".
  • Avaa laitteella tämä linkki.
  • Avaa laitteella kamera tai QR-koodinlukija ja lue alla oleva koodi.
Moomin LS Google Play-kaupassa
Moomin LS Google Play-kaupassa
Apple App Store

On kolme tapaa asentaa sovellus:

• Avaa iPad- tai iPhone-laitteella App Store ja kirjoita hakukenttään "Moomin Language School".
  • Avaa iPad- tai iPhone-laitteella tämä linkki.
  • Avaa iPad- tai iPhone-laitteella kamera tai QR-koodinlukija ja lue alla oleva koodi.
Moomin LS App Storessa
Moomin LS App Storessa
Huawei AppGallery

On kolme tapaa asentaa sovellus:

• Avaa laitteella AppGallery ja kirjoita hakukenttään "Moomin Language School".
  • Avaa laitteella tämä linkki.
  • Avaa laitteella kamera tai QR-koodinlukija ja lue alla oleva koodi.
Moomin LS Huawei AppGalleryssa
Moomin LS Huawei AppGalleryssa
👉
Sovelluksen järjestelmävaatimukset löytyvät täältä.

Sovelluksen käyttäminen

Kun sovellus on asennettu, sen pitäisi löytyä laitteeltasi asennettujen sovellusten listalta. Nyt voit aloittaa sovelluksen käyttämisen!

Sovelluksen kuva
Sovelluksen kuva

Sisäänkirjautuminen

👉
Kun avaat Moomin Language School -sovelluksen ensimmäisen kerran, sinulta tarvitaan lupa laitteen kameran, mikrofonin ja median käyttöön.
👉
Ensimmäinen sisäänkirjautuminen saattaa kestää tavallista pidempään, sillä sovelluksen pitää ladata uusimmat oppimateriaalit.
  1. Avaa sovellus, kirjoita kenttiin käyttäjänimesi ja valitsemasi salasana ja paina Kirjaudu sisään -nappia.
  2. Jos et muista salasanaasi, paina Unohditko salasanasi? -linkkiä, niin pääset luomaan uuden salasanan.
Sovelluksen sisäänkirjautumissivu
Sovelluksen sisäänkirjautumissivu

Päivän harjoitusten tekeminen

Kun olet kirjautunut sisään, pääset näkemään kaikki ryhmät joissa olet opettajana (opettajien lisääminen ryhmiin tapahtuu verkkotyökalun kautta). Jos olet opettajana vain yhdessä ryhmässä, näet automaattisesti kaikki ryhmän oppilaat.

1. Kun painat ryhmän kuvaketta, pääset näkemään kaikki ryhmän oppilaat.
  2. Kun painat oppilaan kuvaketta, pääset hänen omaan viikkonäkymäänsä.
  3. Oppilas ohjataan automaattisesti siihen viikkoon, jossa on hänen seuraava avoin harjoituksensa.
  4. Jos oppilaalla on peliaikaa jäljellä sen jälkeen kun hän on suorittanut päivän harjoituksensa, hän voi suorittaa edellisiä harjoituksia uudestaan tai tehdä ruudun alareunasta löytyviä viikon lisäharjoituksia.
Sovelluksen ryhmävalikko
Sovelluksen ryhmävalikko
Oppilasvalikko ryhmässä "Hattifatteners"
Oppilasvalikko ryhmässä "Hattifatteners"
Oppilaan viikkonäkymä
Oppilaan viikkonäkymä
👉
Emme halua että oppilaat käyvät sisältöä läpi liian paljon kerrallaan, joten heille avautuu yksi harjoitus joka päivä. Harjoitukset pitää suorittaa järjestyksessä, joten kaikki keskeneräistä harjoitusta seuraavat päivät ovat lukossa. Jos oppilas on jäljessä muusta ryhmästä, uusi harjoitus avautuu heti, kun edellinen on suoritettu kunnes oppilas on ottanut muun ryhmän kiinni sisällössä tai kunnes oppilaan peliaika loppuu. Kun yksi harjoitus on suoritettu, seuraava avautuu. Jos uusi tehtävä ei avaudu edellisen jälkeen, se tarkoittaa että oppilas on tehnyt kaikki kyseisen päivän avoimet tehtävät. Seuraava harjoitus avautuu vasta seuraavana päivänä.

Peliajan asettaminen

Sovelluksessa on käytössä peliaika, jotta oppilaat eivät käyttäisi sovellusta liian pitkään kerrallaan. Kun päivän peliaika on kulunut, oppilas ei voi enää suorittaa enempää harjoituksia ennen seuraavaa päivää.

1. Valitse ryhmävalikosta ryhmä jolle haluat asettaa peliajan.
  2. Paina Asetukset-nappia oikeassa yläkulmassa ja valitse "Aseta peliaika".
  3. Oletuspeliaika on viisi minuuttia. Voit valita myös kymmenen tai viisitoista minuuttia, tai ottaa peliajan pois käytöstä kokonaan valitsemalla vaihtoehdon "Rajoittamaton". Huomioi kuitenkin, ettemme suosittele rajoittamatonta peliaikaa kuin erikoistapauksissa.
⚠️
Peliaika koskee kaikkia ryhmän oppilaita! Jos haluat asettaa eri oppilaille eri peliajan, voit esimerkiksi jakaa oppilaat kahteen ryhmään verkkotyökalussa.

Leikkituokiot

Leikkituokiosuunnitelmat löytyvät verkkotyökalusta LESSONS-välilehden alta. Useimmista tuokioista on sekä lähiopetukseen että etäopetukseen soveltuva versio. Jokaisessa leikkituokiossa on neljä osaa:

1. Preparation Valmisteluohjeet sisältävät listan kaikista materiaaleista joita leikkituokion pitämiseen tarvitaan. Suurin osa tarvikkeista on tavallista, useimmista päiväkodeista löytyvää tavaraa, kuten leluja, kyniä tai paperia. Täältä löydät myös viikon sanaston ja pedagogiset tavoitteet.
  2. Circle time
  3. Alkupiiri koostuu aktiviteeteista, jotka toivottavat kaikki lapset tervetulleeksi ja osaksi ryhmää. Aktiviteetin alussa on aina lista siinä tarvittavista materiaalesta. Ohjeet löytyvät Instructions-otsikon alta. Jos kyseessä on laulu, sen voi soittaa otsikon vierestä löytyvästä napista. Joihinkin aktiviteetteihin liittyy lisävinkkejä, pedagogista informaatiota ja valmiiksi äänitettyjä lauseita.

4. Theme
  5. Teemaosion aktiviteetit käsittelevät monipuolisesti viikon teemaa ja sanastoa. Ohjeet toimivat samalla tavalla kuin alkupiirissäkin.

6. Goodbye
  7. Loppuriimi päättää leikkituokion aina samalla tavalla. Lisäksi voit tulostaa kaikille oppilaille omat tarrakortit, johon voi laittaa tarran tai leiman tuokion päätteeksi.

Leikkituokiot verkkotyökalussa
Leikkituokiot verkkotyökalussa
💡
Leikkituokiot voi järjestää kahdella tavalla: 1. Voit pitää yhden täyden leikkituokion alkupiiristä loppuriimiin kerran viikossa (kesto 30-45 minuuttia ryhmästä riippuen). 2. Voit jakaa leikkituokion useampaan pieneen tuokioon valitsemalla 1-2 aktiviteettia kerrallaan (esimerkiksi alkupiiri aamulla ja loppuriimi päivän päätteeksi).

Seuraava vaihe

Tässä oli pika-aloitusoppaamme. Jos haluat perehtyä palveluun tarkemmin, suosittelemme että tutustut koulutusvideoihimme.

Jäikö sinulle kysymyksiä? Tiimimme vastaa niihin mielellään! Heidän yhteystietonsa löydät täältä.

Haluatko pysyä ajan tasalla Moomin Language Schoolin ja varhaiskasvatuksen uusimmista käänteistä? Tilaa uutiskirjeemme nettisivuiltamme. Voit myös seurata meitä sosiaalisessa mediassa: Facebook, Twitter, LinkedIn ja Instagram.

Made with ❤️ in Finland

© Moomin Characters™, © 2022 Playvation Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.