Beginnen voor Administrators (Admins)
🛠️

Beginnen voor Administrators (Admins)

⏱️
Deze sectie duurt ongeveer 15 minuten om te voltooien.

Inhoud

Introductie

Welkom bij Moomin Language School, de service voor het leren van talen speciaal voor jonge kinderen. Deze pagina helpt u te beginnen met de service.

Moomin Language School bestaat uit twee hoofdonderdelen: de leerapplicatie en de speelse sessies.

Ieder kind krijgt dagelijkse een individuele oefening met de leerapplicatie, welke gecomplementeerd word met een wekelijkse speelse sessie. De bijbehorende begeleidende lesplannen en materialen om deze speelse sessie te organiseren kunt u vinden op ons online platform (Webtool).

Daar kunt u ook uw groepen beheren en de voortgangsrapportage van de kinderen uit de leerapplicatie bekijken. Als u wilt, kunt u de ouders ook toegang geven tot de voortgangsrapportage van hun kind.

image

📽️
Als u onze promotie video nog niet gezien hebt, welke u in 2 minuten vertelt wat Moomin Language School is. Kunt u die hier op ons YouTube-kanaal bekijken.
🌐
Ga voor meer informatie over Moomin Language School naar onze website.

Inloggegevens

Als u bent aangesteld als de Administrator voor Moomin Language School in organisatie, dan ontvangt u een e-mail met uw inlognaam en een link om uw wachtwoord in te stellen.

👉
Mocht u het bericht niet kunt vinden, controleer dan uw spamfolder.

Maak een wachtwoord aan

1. Open de e-mail met de titel “Welcome to Moomin Language School”. Deze e-mail bevat uw inlognaam en een link naar het aanmaken van uw wachtwoord.
  2. Als u op de link klikt, wordt u naar een webpagina gestuurd en gevraagd om onze Algemene voorwaarden en Privacybeleid te accepteren.
  3. Om een wachtwoord aan te maken, voert u het wachtwoord tweemaal in en klik u op ‘Set password’.
Stel wachtwoord in pagina
Stel wachtwoord in pagina

Het beheren van uw organisatie

Als Admin van uw organisatie heeft u toegang tot bepaalde functies die niet beschikbaar zijn voor gebruikers in uw organisatie met privileges op groepsleider/pm’er/leraar niveau. In tegenstelling tot die gebruikers kunt u:

• Suborganisaties onder uw organisatie aanmaken, bewerken en verwijderen
  • Groepsleiders/pm’ers/leraren toevoegen aan suborganisaties
  • Statistische gegevens exporteren over hoe Moomin Language School gebruikt wordt in uw organisatie.

Organisatiestructuur

Op ons online platform (Webtool) kan uw organisatie een boomachtige structuur vormen, welke geïllustreerd wordt met een voorbeeld organisatie hieronder. De structuur controleert de zichtbaarheid in de organisatie, dus de gebruikers in de organisatie kunnen alleen informatie zien over gebruikers binnen hun eigen tak van de organisatie. De root van uw organisatie heeft echter wel zicht op de gehele organisatie.

• Onder de hoofdorganisatie kunt u een onbeperkt aantal suborganisaties toevoegen. U kunt ook een onbeperkt aantal suborganisaties toevoegen onder iedere suborganisatie. Een suborganisatie kan, bijvoorbeeld, een bepaalde regio of land zijn als u een grote organisatie beheert.
  • Aan het eind van iedere suborganisatietak zijn uw daadwerkelijke kinderdagverblijven/scholen/BSO’s/leercentra te zien
  • Binnen een kinderdagverblijven/school/BSO/leercentra ziet u de groepsleiders/pm’ers/leraren, de kinderen en groepen.
    • Groepsleiders/pm’ers/leraren (gebruikers met een “teacher account”) hebben alleen zichtbaarheid en controle over hun eigen kinderdagverblijven/school/BSO/leercentrum. Hier kunnen ze kinderaccounts en groepen maken, bewerken en verwijderen.
    • Kinderen worden georganiseerd in groepen. Ieder kind heeft zijn/haar eigen individuele profiel in de service.
Voorbeeld van de organisatiestructuur 1.) organisatie, 2.) suborganisatie, 3.) school, 4.) groep
Voorbeeld van de organisatiestructuur 1.) organisatie, 2.) suborganisatie, 3.) school, 4.) groep

Hoe Organisaties, Suborganisaties en Groepen aan te maken

1. Ga in uw browser naar ons online platform (Webtool): https://tools.moominls.com en log in met uw admininloggegevens.
  2. Ga naar ORGANIZATION in de bovenste navigatiebalk. Als u al suborganisaties hebt, selecteer dan de organisatie waaronder u een nieuwe suborganisatie wilt aanmaken (aan de linkerkant, onder Suborganizations). Het pictogram van een organisatie ziet er zo uit:
  3. image
  4. Ga naar het veld + Create organization aan de linkerkant, type de naam van de nieuwe sub-organisatie in en druk op Enter.
  5. Het aanmaken van een nieuwe suborganisatie
    Het aanmaken van een nieuwe suborganisatie
  6. Na het aanmaken van de suborganisatie(s) kunt u nieuwe groepen aanmaken in de suborganisatie(s). Ga naar het veld + Create group aan de linkerkant onder Groups, type de groepnaam in en druk op Enter.
Groepen aanmaken
Groepen aanmaken

Het aanmaken van de teacher accounts (groepsleider/ pm’er/leraar)

1. Ga in uw browser naar ons online platform (Webtool): https://tools.moominls.com en log in met uw admininloggegevens.
  2. Ga naar ORGANIZATION in de bovenste navigatiebalk.
  3. Kies onder Sub-organizations aan de linkerkant de suborganisatie waaraan u het nieuwe docentenaccount wilt toevoegen.
  4. Klik op Staff om alle docenten en admins in de organisatie te bekijken.
  5. Selecteer +ADD USER en vul het profiel in. Nickname (de naam van de docent) en e-mail zijn verplicht.
  6. Vink het vakje voor ‘Teacher’ aan onder Roles.
  7. Selecteer de groep(en) waaraan u de docent wilt toevoegen uit het vervolgkeuzemenu in Groups. Merk op dat docenten aan een groep moeten zijn toegewezen om toegang te krijgen tot de leerapplicatie.
  8. Klik op ‘Submit’ om het profiel aan te maken.
Het aanmaken van de docentaccounts
Het aanmaken van de docentaccounts
👉
Alle andere acties zoals het toevoegen van groepen en kinderaccounts kunnen ook door gebruikers gedaan worden met een Teacher account (groepsleider/ pm’er/leraar).

Wat nu?

Goed gedaan! Dat was onze snelstartgids voor admins van organisaties. Als u de tijd hebt, is het de moeite waard om bekend te raken met hoe docenten en ouders van uw kinderen de service gebruiken. De gids Beginnen voor docenten kan hier gevonden worden en de gids Beginnen voor ouders hier.

Hebben we iets gemist, of hebt u een vraag? Ons ondersteuningsteam helpt u graag! U kunt hun contactinformatie hier vinden.

Wilt u het laatste nieuws en artikelen over vroege taalontwikkeling ontvangen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief op onze website. U kunt ons ook volgen op onze socialmediakanalen op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram.

Made with ❤️ in Finland

© Moomin Characters™, © 2022 Playvation Ltd. All rights reserved.