Beginnen voor groepsleiders,pm’ers en leraren
👨‍🏫

Beginnen voor groepsleiders,pm’ers en leraren

⏱️
Deze sectie duurt ongeveer 15 minuten om te voltooien.

Inhoud

Introductie

Welkom bij Moomin Language School, de service voor het leren van talen speciaal voor jonge kinderen. Deze pagina helpt u te beginnen met de service.

Moomin Language School bestaat uit twee hoofdonderdelen: de leerapplicatie en de speelse sessies.

Ieder kind krijgt dagelijkse een individuele oefening met de leerapplicatie, welke gecomplementeerd word met een wekelijkse speelse sessie. De bijbehorende begeleidende lesplannen en materialen om deze speelse sessie te organiseren kunt u vinden op ons online platform (Webtool).

Daar kunt u ook uw groepen beheren en de voortgangsrapportage van de kinderen uit de leerapplicatie bekijken. Als u wilt, kunt u de ouders ook toegang geven tot de voortgangsrapportage van hun kind.

image

📽️
Als u onze promotie video nog niet gezien hebt, welke u in 2 minuten vertelt wat Moomin Language School is. Kunt u die hier op ons YouTube-kanaal bekijken.
🌐
Ga voor meer informatie over Moomin Language School naar onze website.

Inloggegevens

Wij van Moomin Language School creëren uw inloggegevens nadat u zich aangemeld heeft voor een proef periode. Hierna ontvangt u een e-mail met uw inlognaam en een link om uw wachtwoord aan te maken.

👉
Mocht u het bericht niet kunt vinden, controleer dan uw spamfolder.

Maak een wachtwoord aan

1. Open de e-mail met de titel “Welcome to Moomin Language School”. Deze e-mail bevat uw inlognaam en een link naar het aanmaken van uw wachtwoord.
  2. Als u op de link klikt, wordt u naar een webpagina gestuurd en gevraagd om onze Algemene voorwaarden en Privacybeleid te accepteren.
  3. Om een wachtwoord aan te maken, voert u het wachtwoord tweemaal in en klik u op ‘Set password’.
Stel wachtwoord in pagina
Stel wachtwoord in pagina

Het aanmaken van de kinderaccounts

Voordat u de leerapplicatie kan gebruiken moet u de accounts voor uw (kinder)groep aanmaken. Om dit te kunnen doen moet u inloggen op onze “Webtool” ons online platform voor het instellen en beheren van de kinderaccounts, groepen, groepsleiders/docenten en de organisatie.

1. Ga naar het volgende webadres in uw browser: https://tools.moominls.com
  2. Voer hier uw inlognaam en wachtwoord in die u in de vorige sectie hebt ingesteld.
De aanmeldpagina van de Webtool
De aanmeldpagina van de Webtool

Maak groepen aan

1. Selecteer “ORGANIZATION” na het inloggen in de Webtool, deze bevindt zich in het menu bovenaan de pagina.
  2. Op de volgende pagina kunt u al uw huidige groepen onder “Groups” zien.
  3. Om nieuwe groepen aan te maken klikt u op het veld “Create group” (aan de linkerzijde), voer daarna de gewenste naam in van de groep en druk op de Enter knop van uw toetsenbord.
Maak groepen aan
Maak groepen aan

Pas het startniveau aan

Moomin Language School heeft vier startniveaus, zodat kinderen met voorgaande kennis van de Engelse taal de service ook op de juiste manier kunnen gebruiken. Het standaard niveau is niveau 1 (Level 1) en daarbij wordt geen voorafgaande kennis van de Engelse taal vereist.

1. Om het startniveau van de groep te veranderen navigeert u eerst naar de groep.
  2. Hier treft u de niveauschuif aan onder “Advanced actions”.
  3. Als u op het vraagteken naast het woord “”Starting level” klikt, kunt u de niveaubeschrijvingen bekijken. Hiermee kunt u het juiste niveau voor de groep en uw kinderen selecteren.
  4. Gebruik daarna de schuif om het startniveau van de groep te kiezen.
👉
Het instellen van het niveau is groepspecifiek. Als u kinderen met verschillende niveaus hebt, deel deze kinderen dan in volgens hun eigen niveau.
Pas het startniveau aan
Pas het startniveau aan

Voeg de kinderen toe

1. Ga naar “ORGANIZATION” in de bovenste navigatiebalk en ga dan naar “Groups” aan de linkerzijde.
  2. Kies de groep waaraan u een kind toe wilt toevoegen. Klik hierna op “Students” om alle kinderen in die groep te zien.
  3. Klik op het + teken om een nieuw kinderaccount in de groep aan te maken, of op de gestapelde + tekens ernaast om meerdere accounts tegelijkertijd aan te maken.
👉
Als u meerdere accounts tegelijkertijd aanmaakt, is de automatisch aangemaakte naam de inlognaam van de kinderen. U kunt dit veranderen naar de eigen namen van de kinderen door op het penpictogram te klikken en de inlognaam te vervangen met de eigen naam van het kind.
Voeg kinderen toe
Voeg kinderen toe

Toegang bieden aan ouders

Als u de ouders van de kinderen toegang wilt bieden tot onze leerrapporten en/of de leerapplicatie, kunt u kiezen uit de volgende twee opties.

• login met het e-mail adres van de ouders
  • kinderaccount gegevens en wachtwoord

We raden aan dat u de methode login met het e-mail adres van de ouders gebruikt als u het e-mail adres van de ouders van de kinderen kent. Echter, als u de e-mail adressen van de ouders niet kent, kunt u de tweede methode gebruiken. Bekijk de gedetailleerde instructies voor beide mogelijkheden hieronder (Klik op het pijlpictogram om de sectie te openen).

Login met het e-mail adres van de ouders
  1. Ga naar “ORGANIZATION” in de bovenste navigatiebalk.
  2. Gebruik de navigatiebalk aan de linkerkant om naar de groep te gaan waar het kind zich bevind waar u het e-mailadres van de ouders wilt toevoegen.
  3. Klik op "Students" om alle kinderen in de groep te zien.
  4. Find the student whose parent’s email address you want to add. Click on the pencil icon on the top-right corner of the student profile.
  5. In the pop-up dialog that opens up, add the parent's email address to the field titled "Parent's e-mail".
  6. Click the SUBMIT button at the bottom of the dialog.

Once completed, our system sends the parent's email address a welcome message that contains the parent's login name and a link to setting their password.

1. Ga naar ORGANIZATION in de bovenste menubalk.
  2. Gebruik de navigatiebalk aan de linkerkant om te navigeren naar de groep van het kind waaraan u het e-mailadres van de ouders wilt toevoegen.
  3. Klik op ‘Students’ om alle kinderen in de groep te zien.
  4. Zoek het kind waaraan u het e-mailadres van de ouders wilt toevoegen. Klik op het penpictogram in de rechterbovenhoek van het profiel van het kind.
  5. In het dialoogvenster dat verschijnt, voegt u het e-mailadres van de oudes toe aan het veld "Parent’s email".
  6. Klik op de knop SUBMIT onderaan het dialoogvenster.

Zodra voltooid stuurt ons systeem het een welkomsbericht naar het e-mailadres van de ouders met de inlognaam van de ouders en een link om het wachtwoord in te stellen.

👉
Op dit moment kunt u niet meer dan één e-mailadres aan ieder kinderaccount koppelen.

Wachtwoord kinderaccount
  1. Gebruik de navigatiebalk, onder ORGANIZATION, aan de linkerkant om te navigeren naar de groep van het kind waarvan u het wachtwoord opnieuw wilt instellen.
  2. Klik op ‘Students’ om alle kinderen in de groep te zien.
  3. Klik op het slotpictogram om het wachtwoord van het kind opnieuw in te stellen.
  4. Selecteer het kind waarvan het wachtwoord opnieuw moet worden ingesteld en klik op RESET naast de inlognaam van het kind. Het nieuwe (opnieuw ingestelde) wachtwoord wordt getoond op de plek van de knop RESET.
  5. Na het selecteren en opnieuw instellen van de wachtwoorden kunt u het wachtwoord opschrijven of kopiëren - u kunt het wachtwoord niet meer zien nadat u het venster gesloten heeft!
  6. Klik op ‘I have written down the passwords’ om het venster te sluiten.
Maak een wachtwoord kinderaccount
Maak een wachtwoord kinderaccount

Voeg de groepsleiders/Pm’ers of leraren toe aan de groepen

1. De groepsleiders/Pm’ers of leraren zijn aangemaakt door het team van Moomin Language School en kunnen gevonden worden in de sectie “No Group”.
  2. U kunt een groepsleider/Pm’er of docent eenvoudig aan een groep toevoegen door deze naar de juiste groep te slepen.
Voeg de groepsleiders/Pm’ers of docenten toe aan de groepen
Voeg de groepsleiders/Pm’ers of docenten toe aan de groepen

Het installeren van de leerapplicatie

Raadpleeg hieronder, afhankelijk van het besturingssysteem van uw digitale apparaat en uw locatie, de installatie-instructies voor de app (klik op het pijlpictogram om de sectie te openen).

Google Android

U heeft drie manieren om de mobiele applicatie te installeren:

• Open op het apparaat waarop u wilt dat de applicatie geïnstalleerd wordt, de Google Play store en zoek naar een app die ‘Moomin Language School’ heet.
  • Of open deze link op het apparaat waarop u de applicatie wilt installeren.
  • Of open de camera-app/QR-code-scanner op het apparaat waarop u de applicatie wilt installeren en scan de onderstaande QR-code.
Moomin LS in Google Play
Moomin LS in Google Play
iOS

U heeft drie manieren om de mobiele applicatie te installeren:

• Open op het apparaat waarop u wilt dat de applicatie geïnstalleerd wordt, de App Store en zoek naar een app die ‘Moomin Language School’ heet.
  • Of open deze link op het apparaat waarop u de applicatie wilt installeren.
  • Of open de camera-app/QR-code-scanner op het apparaat waarop u de applicatie wilt installeren en scan de onderstaande QR-code.
Moomin LS in App Store
Moomin LS in App Store
Huawei Android

U heeft drie manieren om de mobiele applicatie te installeren:

• Open op het apparaat waarop u wilt dat de applicatie geïnstalleerd wordt, de AppGalery en zoek naar een app die ‘Moomin Language School’ heet.
  • Of open deze link op het apparaat waarop u de applicatie wilt installeren.
  • Of open de camera-app of QR-code-scanner op het apparaat waarop u de applicatie wilt installeren en scan de onderstaande QR-code.
Moomin LS in Huawei AppGallery
Moomin LS in Huawei AppGallery
👉
De systeemeisen voor onze mobiele applicatie kunt u hier vinden.

Het gebruik van de leerapplicatie

Zodra de installatie voltooid is, kunt u de leerapplicatie vinden in de lijst van geïnstalleerde applicaties op uw mobile apparaat. Alles is nu gereed voor het gebruik van Moomin Language School!

Pictogram van de mobiele app
Pictogram van de mobiele app

Aanmelden

👉
Als u voor de eerste keer de Moomin Language School-applicatie opent, wordt u gevraagd toestemming te geven voor het gebruik van de camera, microfoon en media op uw apparaat. Deze opties worden gebruikt voor het maken van een profielfoto en de wekelijkse extra spraakoefeningen en zal alleen actief zijn in onze beveiligde cloudomgeving.
👉
Het aanmelden kan de eerste keer iets langer dan gewoonlijk duren, omdat onze applicatie de nieuwste leerinhoud via het internet moet laden.
  1. Open de applicatie, voer u inlognaam in en het wachtwoord dat u aangemaakt hebt en klik op Sign in.
  2. Als u uw wachtwoord vergeten bent, klik dan op Forgot your password? om deze opnieuw in te stellen.
Welkomspagina van de mobiele app
Welkomspagina van de mobiele app

Het openen van de daily study unit

Zodra u ingelogd bent, treft u de groepen aan waarvan u de groepsleider/leraar bent (u kunt uzelf toevoegen aan de groepen als groepsleider/pm’er/leraar in de Webtool). Als u slechts één groep hebt, krijgt u automatisch de kinderen van die desbetreffende groep te zien.

1. Klik op groeppictorgram om alle kinderen in die groep te zien.
  2. Om te beginnen met het leren, selecteert u een kind en kikt u op het pictogram. U wordt dan naar het weekoverzicht van het kind gestuurd.
  3. Het kind ziet dan de meest recente beschikbare dagelijkse oefening (Daily Study Unit).
  4. Als het kind na het voltooien van de dagelijkse oefening nog speeltijd over heeft, kan de vorige oefening of één van de extra oefeningen onderaan het scherm gedaan worden.
Het groepmenu in de applicatie
Het groepmenu in de applicatie
Het kindmenu in de groep ‘Moomins’
Het kindmenu in de groep ‘Moomins’
Weekoverzicht kind
Weekoverzicht kind
👉
We willen niet dat de kinderen te veel spelen op met de leerapplicatie en daarom is er dagelijks slechts één “daily study unit” oefening beschikbaar. De oefeningen moeten op volgorde gedaan worden, dus de oefeningen na de dagelijkse oefening zijn vergrendeld (met een slotje).

Als het kind achterligt op de groep, is zijn/haar eerst volgende persoonlijke oefening beschikbaar. Zodra deze voltooit is kan de volgende study unit gespeeld worden (hier zit dan geen slotje op), er kan dan gespeeld worden totdat het kind de rest van de groep bijgehaald heeft of totdat de ingestelde speeltijd op is. Mocht de nieuwe “daily study unit”oefening niet beschikbaar komen (slotje eraf), betekent dit dat het kind alle beschikbare oefeningen voor die dag gedaan heeft. Het kind moet dan wachten tot de volgende dag voor nieuwe oefeningen.

Stel de speeltijd in

De leerapplicatie kent een speeltijd, dit om te waarborgen dat de kinderen niet te lang spelen. Zodra de speeltijd van een kind op is, kunnen ze geen oefeningen meer doen in de leerapplicatie die dag.

1. Ga naar het groepsmenu, selecteer de groep wiens speeltijd u wilt instellen.
  2. Om de speeltijd in te stellen gaat u naar Instellingen (het tandwiel in de rechterbovenhoek) en klik op ‘Set play time’.
  3. De standaardtijd is ingesteld op 5-minuten. U kunt ook 10 of 15 minuten instellen en het is tevens mogelijk de limiet helemaal verwijderen met de optie ‘Onbegrensd’. De tijdlimiet mag alleen onder speciale omstandigheden worden uitgeschakeld.
⚠️
Het instellen van de speeltijd heeft invloed op alle kinderaccounts in de groep! Als u wilt dat sommige kinderen meer speeltijd krijgen, kunt u ze bijvoorbeeld opdelen in twee verschillende groepen (in de Webtool).

Speelse Sessies

Om de begeleidende lesplannen voor de spelende sessies te vinden gaat u naar LESSONS in de bovenste navigatiebalk in de Webtool. Voor sommige spelende sessies is er zowel een persoonlijke als een online versie beschikbaar. Voor de daadwerkelijke speelse sessie-instructies vindt u een sectie Voorbereiding (’Preparation’). De sectie bevat alle materialen die nodig zijn voor die specifieke speelse les. De meeste materialen zijn gewoonlijk te vinden op de locatie, zoals speelgoed, potloden en papier. Alle materialen specifiek voor Moomin Language School zijn bijgevoegd als PDF’s die u uit kunt printen.

image

In de sectie Voorbereiding kunt u ook een beschrijving vinden van het vocabulaire van de week en de pedagogische inhoud. Dit is geen ‘to do’-lijstje voor de groepsleider/pm’er/leraar, maar een overzicht zodat de die weet welke dingen die kinderen iedere week beginnen te oefenen. Er wordt niet verwacht dat alle kinderen deze onderwerpen binnen een week beheersen.

image

De speelse sessie zelf wordt opgedeeld in drie gedeeltes:

1. Cirkeltijd (’Circle time’)
  2. De sectie Cirkeltijd bevat instructies voor de activiteiten aan het begin van de speelse sessie om ieder kind te verwelkomen en op te nemen in de groep. Aan het begin van iedere activiteit bevind zicht een lijst van alle benodigde materialen voor die specifieke activiteit. Instructies voor iedere activiteit kunnen gevonden worden onder het kopje Instructies.

3. Onderwerpen (’Theme’)
  4. De sectie Onderwerpen bevat instructies voor activiteiten die op een veelzijdige manier omgaan met het onderwerp van de week. Net zoals in de instructies voor de cirkelactiviteiten, bevatten de instructies voor deze onderwerpactiviteiten een materiaallijst en instructies voor de activiteit en andere bruikbare informatie.

5. Afscheid (’Goodbye’)
  6. De sectie Afscheid bevat instructies voor het beëindigen van een speelse sessie op een positieve en bemoedigende manier.

Individuele spelen bevatten de geschatte tijdsduur, lijst van materialen en stapsgewijze instructies. De instructies zijn zeer gedetailleerd dit is o.a. gedaan om een groepsleider/pm’er/leraar te ondersteunen, welke nog niet genoeg vertrouwen heeft in zijn/haar lesvaardigheden. Als u een ervaren groepsleider/pm’er/leraar bent, kunt u aanpassingen maken gebaseerd op uw ervaring en kennis van de kinderen in uw groep. U weet wat het beste werkt voor de kinderen in uw groep.

Liedjes, rijmpjes en verhalen zijn opgenomen. Op deze manier hoeven groepsleiders/pm’ers/leraren niet zelf te zingen of voor te lezen, als ze zich daar niet comfortabel bij voelen.

Veel spelletjes bevatten ook opnames van woorden en zinnen die groepsleiders/pm’ers/leraren mogelijk kunnen gebruiken in het spel. Dit is om groepsleiders/pm’ers/leraren te ondersteunen bij het gebruik van Engels tijdens de sessies.

image

Veel spellen hebben een sectie met tips. Deze bevat tips en suggesties over het aanpassen van de spellen en activiteiten indien nodig en waarmee rekening te houden tijdens de spellen.

Ieder spel heeft een pedagogische uitleg. Deze uitleg vertelt de groepsleider/pm’er/leraar welke soort taalvaardigheden en andere vaardigheden het kind leert met ieder spel. Er wordt ook uitgelegd hoe verschillende soorten spellen het leren van kinderen ondersteunt.

image
💡
Speelse sessies kunnen op twee verschillende manieren worden georganiseerd:
  1. U kunt één volledige speelse sessie per week organiseren (ongeveer 30-45 minuten, afhankelijk van de groep) waarin u de gehele speelse sessie doorloopt, van cirkeltijd tot onderwerp en afscheid.
  2. U kunt de speelse sessie opdelen in meerdere kleinere delen door de week heen. Dit door 1-2 activiteiten per keer te kiezen. U kunt de verschillende secties gebruiken als b.v. de volgende suggestie (cirkelactiviteiten in de morgen, afscheidactiviteiten aan het eind van de dag), maar u bent daartoe natuurlijk niet verplicht.

Wat nu?

Goed gedaan! Dat was onze snelstartgids. Als u een echte Moomin Language School-wizard wilt worden, raden we u aan onze Trainingsvideo’s te bekijken als u de tijd heeft.

U kunt hier ondersteunende materialen voor het gebruiken van Moomin Language School vinden.

Hebben we iets gemist, of hebt u een vraag? Ons ondersteuningsteam helpt u graag! U kunt hun contactinformatie hier vinden.

Wilt u het laatste nieuws en artikelen over vroege taalontwikkeling ontvangen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief op onze website. U kunt ons ook volgen op onze socialmediakanalen op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram.

Made with ❤️ in Finland

© Moomin Characters™, © 2022 Playvation Ltd. All rights reserved.