Beginnen voor Ouders
👩‍👧‍👦

Beginnen voor Ouders

⏱️
Deze sectie duurt ongeveer 10 minuten om te voltooien.

Inhoud

Introductie

Welkom bij Moomin Language School! We zijn zeer verheugd en vereerd, om onderdeel te zijn van het leren van een vreemde taal van uw kind.

Bij Moomin Language School krijgt uw kind individuele dagelijkse oefeningen met onze leerapplicatie, welke gekoppeld zijn aan wekelijkse speelse sessies in groepsvorm met hun groepsleider/pm’er/leraar en andere kinderen uit de groep/klas. U kunt de voortgangsrapporten van uw kind bekijken in onze Webtool, zodat u kunt bekijken hoe uw kind het doet in de leerapplicatie.

👉
Afhankelijk van de manier waarop uw organisatie (kinderdagverblijf, school, BSO, trainingscentrum) heeft besloten Moomin Language School te gebruiken, kunt u toegang hebben tot zowel de leerapplicatie en de voortgangsrapporten of alleen tot de voortgangsrapporten. Neem contact op met de organisatie waarmee u de service van Moomin Language School gebruikt voor meer informatie.

Het installeren van de leerapplicatie

Als u de leerapplicatie thuis wil gaan gebruiken, kunt u in deze sectie vinden hoe u de leerapplicatie moet installeren. De voortgang van uw kind wordt opgeslagen in onze beveiligde cloud omgeving, dus u kunt Moomin Language School op meerdere apparaten gebruiken als u wilt!

Raadpleeg, afhankelijk van het besturingssysteem van uw apparaat en uw locatie, de respectievelijke installatie-instructies voor de app hieronder (klik op het pijlpictogram).

Google Play

U heeft drie manieren om de mobiele applicatie te installeren:

• Open op het apparaat waarop u wilt dat de applicatie geïnstalleerd wordt, de Google Play store en zoek naar een app die ‘Moomin Language School’ heet.
  • Of open deze link op het apparaat waarop u de applicatie wilt installeren.
  • Of open de camera-app/QR-code-scanner op het apparaat waarop u de applicatie wilt installeren en scan de onderstaande QR-code.
Moomin LS in Google Play
Moomin LS in Google Play
Apple App Store

U heeft drie manieren om de mobiele applicatie te installeren:

• Open op het apparaat waarop u wilt dat de applicatie geïnstalleerd wordt, de App Store en zoek naar een app die ‘Moomin Language School’ heet.
  • Of open deze link op het apparaat waarop u de applicatie wilt installeren.
  • Of open de camera-app/QR-code-scanner op het apparaat waarop u de applicatie wilt installeren en scan de onderstaande QR-code.
Moomin LS in App Store
Moomin LS in App Store
Huawei AppGallery

U heeft drie manieren om de mobiele applicatie te installeren:

• Open op het apparaat waarop u wilt dat de applicatie geïnstalleerd wordt, de AppGalery en zoek naar een app die ‘Moomin Language School’ heet.
  • Of open deze link op het apparaat waarop u de applicatie wilt installeren.
  • Of open de camera-app of QR-code-scanner op het apparaat waarop u de applicatie wilt installeren en scan de onderstaande QR-code.
Moomin LS in Huawei AppGallery
Moomin LS in Huawei AppGallery
👉
De systeemeisen voor de mobiele applicatie kan hier gevonden worden.

Het thuis gebruiken van de leerapplicatie

Zodra de installatie voltooid is, kunt u de leerapplicatie vinden in de lijst van geïnstalleerde applicaties op uw mobile apparaat. Alles is nu gereed voor het gebruik van Moomin Language School!

Pictogram leerapplicatie
Pictogram leerapplicatie

Inloggegevens

De applicatie vereist logingegevens. Er zijn twee manieren om hieraan te komen:

1. De groepsleider/pm’er/leraar van uw kind heeft u de inloggegevens van uw kind naar u verstuurd, of
  2. u hebt een persoonlijke e-mail ontvangen met uw inlognaam en een link om uw wachtwoord zelf aan te maken.

Zodra u de inloggegevens (inlognaam en wachtwoord) heeft, kunt u zich aanmelden bij de leerapplicatie en de Webtool.

👉
Als u het welkomstbericht niet ontvangen heeft op uw e-mailadres (met uw inlognaam en link om uw wachtwoord in te stellen), of als u geen aangemaakte inloggegevens van uw groepsleider/pm’er/leraar ontvangen heeft, neem dan even contact op met de organisatie waarmee u gebruik maakt van de service van Moomin Language School.

Aanmelden/inloggen

Open de applicatie, voer u inlognaam in en het wachtwoord dat u aangemaakt hebt en klik op Sign in.

Welkomspagina van de mobiele app
Welkomspagina van de mobiele app
👉
Als u voor de eerste keer de Moomin Language School-applicatie opent, wordt u gevraagd toestemming te geven voor het gebruik van de camera, microfoon en media op uw apparaat. Deze opties worden gebruikt voor het maken van een profielfoto en de wekelijkse extra spraakoefeningen en zal alleen actief zijn in onze beveiligde cloudomgeving.
👉
Het aanmelden kan de eerste keer iets langer dan gewoonlijk duren, omdat onze applicatie de nieuwste leerinhoud via het internet moet laden.

Het gebruik van de applicatie

Zodra u ingelogd bent bij de applicatie wordt u doorgestuurd naar het weekoverzicht van uw kind. Op dit punt kunt u het apparaat aan uw kind geven en hen vragen de nieuwe beschikbare dagelijkse oefening te doen (Daily Study Unit). Voor de beste resultaten moet uw kind elke weekdag een nieuwe dagelijkse leereenheid voltooien en als het kan enkele van de optionele wekelijkse extra oefeningen.

👉
De leerapplicatie is bedoeld om 5-15 minuten per dag gebruikt te worden, niet meer. Dit lijkt misschien niet veel, maar onderzoek heeft aangetoond dat korte, maar frequente oefensessies betere resultaten opleveren dan langere, mindere frequente sessies. Plus dat het leren van een taal dan niet de hele dag duurt! Naast het leren van een taal leren de kinderen om op een veilige manier technologie te gebruiken en dat technologie gebruikt kan worden voor educatieve doeleinden en niet alleen voor entertainment.
Het weekoverzicht van uw kind uitgelegd
Het weekoverzicht van uw kind uitgelegd
👉
We willen niet dat de kinderen te veel spelen en daarom komt er dagelijks slechts één (daily study unit) oefening beschikbaar. De oefeningen moeten op volgorde gedaan worden, dus de oefeningen na de dagelijkse oefening zijn vergrendeld (met een slotje). Als het kind achterligt op de groep, is zijn/haar eerst volgende persoonlijke oefening beschikbaar. Zodra deze voltooit is kan de volgende study unit gespeeld worden (hier zit dan geen slotje op), er kan dan gespeeld worden totdat het kind de rest van de groep bijgehaald heeft of totdat de ingestelde speeltijd op is. Mocht de nieuwe “daily study unit”oefening niet beschikbaar komen (slotje eraf), betekent dit dat het kind alle beschikbare oefeningen voor die dag gedaan heeft. Het kind moet dan wachten tot de volgende dag voor nieuwe oefeningen.

Speeltijd

De leerapplicatie kent een speeltijd, dit om te waarborgen dat uw kind niet te lang speelt. De speeltijd wordt ingesteld door de groepsleider/pm’er/leraar. Zodra de speeltijd van een kind op is, kunnen ze geen oefeningen meer doen in de leerapplicatie die dag.

Als uw kind nog speeltijd over heeft, na het voltooien van de dagelijkse oefening, kunnen de vorige oefeningen of de extra oefeningen onderaan het scherm gedaan worden. Reeds voltooide dagelijkse oefeningen kunnen altijd herhaald worden.

Leerrapporten

1. Ga in uw browser naar onze Webtool (https://tools.moominls.com) en log in.
  2. Kies na het inloggen STATISTICS bovenaan de pagina om de voortgangsrapporten van uw kind te in te zien.
  3. Op het tabblad Week (tabblad bovenaan de pagina statistieken) kunt u het wekelijkse onderwerp vinden en het nieuwe vocabulaire dat aan uw kind geïntroduceerd wordt in die week. Daarnaast kunt u de prestaties van uw kind bekijken en de tijd die besteed is aan de oefeningen in de leerapplicatie die week.
  4. U kunt ook samengevatte rapporten voor ieder hoofdstuk en jaar bekijken door het bijbehorende tabblad bovenaan de pagina te selecteren.
Leerrapporten
Leerrapporten

Wat nu?

Dat was onze snelstartgids. Hebben we iets gemist, of hebt u een vraag? Ons ondersteuningsteam helpt u graag! U kunt hun contactinformatie hier vinden.

Het Moomin Language School-team wenst u een prettige leerervaring!

Wilt u het laatste nieuws en artikelen over vroege taalontwikkeling ontvangen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief op onze website. U kunt ons ook volgen op onze socialmediakanalen op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram.

Made with ❤️ in Finland

© Moomin Characters™, © 2022 Playvation Ltd. All rights reserved.